بهترین اقتصادهای جهان در سال 2013
- توضیحات
- بازدید: 2783
1- برونئی
این کشور کمترین میزان بدهی دولتی در بین کشورهای جهان را دارد. کل بدهی دولت برونئی در سال 2013 تنها 4/2 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور بوده است. این کشور کوچک آسیای جنوب شرقی با ذخایر بسیار زیاد نفت و گاز و تنها 400 هزار نفر جمعیت، یکی از بالاترین استانداردهای زندگی را در سطح منطقه دارد. علاوه بر این، برونئی به دلیل ثروت افسانهای سلطان حسن البوکیاه حاکم این کشور نیز شهرت دارد. تخمین زده میشود سلطان برونئی یکی از ثروتمندترین مردان جهان باشد.
2- گینه استوایی
گینه استوایی در سال 2013 بالاترین نرخ سرمایهگذاری بر حسب تولید ناخالص داخلی را در جهان به خود اختصاص داده است. میزان سرمایهگذاری جدید در این کشور برابر 3/61 درصد تولید ناخالص داخلی آن بوده است. کشف نفت در اوایل دهه 1990 در این کشور، ساختار اقتصادی گینه استوایی را که تا آن زمان بر مبنای کشاورزی قرار داشت دگرگون کرد و علاوه بر اینکه آن را به مکانی امن برای سرمایههای خارجی تبدیل کرد، یکی از بالاترین درآمدهای سرانه در سطح قاره آفریقا را نیز برای ساکنانش به ارمغان آورد. گینه استوایی نفت خام خود را به ایالات متحده، اروپا و آسیا صادر میکند و ژاپن عمدهترین مشتری گاز این کشور است.
3- سودان جنوبی
این کشور که اخیراً به خاطر نزاعهای قومی، در صدر اخبار جهان قرار دارد در سال 2013 بالاترین نرخ رشد تولید ناخالص داخلی در سطح جهان را به خود اختصاص داد. شاید قابل باور نباشد اما اقتصاد سودان جنوبی در سال میلادی که گذشت با نرخ 7/24 درصد رشد کرد. سودان جنوبی همچنین جوانترین و جدیدترین کشور جهان نیز محسوب میشود و تنها دو سال از استقلال رسمی آن از سودان میگذرد.
4- ایالات متحده آمریکا
بزرگترین اقتصاد جهان در سال 2013 ایالات متحده آمریکا با تولید ناخالص داخلی 7/16 هزار میلیارددلاری بود. بهرغم بحران مالی چند ساله اخیر که از این کشور آغاز شد و هنوز هم بهبود نیافته است، ایالات متحده با فاصلهای بسیار زیاد، همچنان بزرگترین اقتصاد دنیاست و تولید ناخالص داخلی آن دو برابر چین (که دومین اقتصاد دنیا محسوب میشود) است. هر چند که بهبود شرایط اقتصادی در ایالات متحده طبق آمار مشهود است اما مردم هنوز از اثرات بحران چندساله در رنجند. بیکاری بالا و ادامهدار در کنار افزایش اندک دستمزدها برای مدت طولانی، خانوارها را در وضعیت آسیبپذیری قرار داده است.
5- لوکزامبورگ
این کشور برای دومین سال متوالی بالاترین سرانه تولید ناخالص داخلی در سطح جهان را به خود اختصاص داد. این کشور کوچک اروپایی موقعیت خود را مدیون جمعیت اندک و اقتصاد باثباتی است که حتی در میانه بحران اتحادیه ضرر چندانی ندید. تولید ناخالص داخلی سرانه در این کشور 540 هزارنفری بیش از 110 هزار دلار است. رتبه دوم در اختیار قطر نفتخیز قرار دارد.
منبع: هفته نامه تجارت فردا